dinsdag 10 juni 2014

GenVer maakt een doorstart als Zoekakten.nl

GenVer was een privé-initiatief van Jacques Verheijden en functioneerde als nadere toegang op de genealogische bronnen uit Nederland en België die bij Familysearch online staan, met name de burgerlijke stand.
Begin april van dit jaar maakte GenVer bekend dat men zich genoodzaakt zag er een punt achter te zetten. De vele wijzigingen bij FamilySearch waren niet meer bij te benen voor de vrijwilligers

GenVer maakt nu echter een doorstart als Zoekakten.nl. Vrijwel alle gegevens zijn van GenVer overgenomen en nieuwe gegevens zijn toegevoegd. Zoekakten.nl verwijst in principe alleen door naar de FamilySearch-scans van Nederland en België. Naast verwijzingen naar scans van burgerlijke stand vind je er ook verwijzingen naar scans van militaire stamboeken, landverhuizers en andere bijzondere collecties.

Zoekakten.nl is net als GenVer een privé-initiatief en gratis en voor niets toegankelijk.

2 opmerkingen:

  1. Sinds zaterdagavond 14 juli 2018 is Zoekakten gestopt. Kan me niet voorstellen dat een zo waardevolle site niet in de lucht gehouden kan worden. Lijkt mij een schone taak voor CBG!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook voor mij was zoekakten.nl de meest gebruikte bron voor familieonderzoek. Jammer dat deze nu niet meer beschikbaar is.

    BeantwoordenVerwijderen