vrijdag 16 november 2012

Boek: In Memoriam addendum. Vervolg op indrukwekkend monument

In februari van dit jaar verscheen het indrukwekkende en monumentale boek In Memoriam. De gedeporteerde en vermoorde Joodse, Roma en Sinti kinderen 1942-1945 van Guus Luijters, met beeldredactie van Aline Pennewaard. In het boek worden bijna 18.000 Joodse en zigeunerkinderen vermeld, die vanuit Nederland werden gedeporteerd en vermoord in de kampen Auschwitz en Sobibor. Van ongeveer 3000 kinderen is er bovendien een foto in afgedrukt. Het boek en de bijbehorende tentoonstelling maakten veel indruk. Mensen vonden vrienden en buren terug, vertelden hun verhalen en stuurden documenten en vooral veel foto’s.  
Maar liefst 700 nieuw foto's zijn zo boven water gekomen. Deze 700 foto's zijn opgenomen in het deze week verschenen vervolgdeel: In Memoriam- Addendum. Het Addendum bevat bovendien een lijst met correcties op In Memoriam. Het geheel wordt weer ingeleid door Guus Luijters.
Auteur en uitgever hopen nog meer gedeporteerde en vermoorde kinderen een gezicht te kunnen geven en later met nog een addendum te kunnen komen. 

In Memoriam - addendum, van Guus Luijters en Aline Pennewaard, gebonden publicatie van uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 9789046814031, telt 144 pag.'s en 700 foto's en kost € 14,95 

Zie eerder bijdrage aan Bronnen dossier@CBG over In Memoriam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten