vrijdag 2 september 2011

Nieuwe website van Huygens ING en KNHG: Historici.nl

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING)en het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) presenteerden onlangs een nieuwe website van en voor historici: www.historici.nl.


Huygens ING is na de fusie van het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en het Huygens Instituut het grootste geesteswetenschappelijke onderzoeksinstituut van Nederland. Het KNHG is de oudste en grootste beroepsorganistie voor historici. Behalve de content van de voormalige website inghist.nl (inmiddels offline) en het door het KNHG uitgegeven beroemde tijdschrift BMGN – Low Countries Historical review zijn met historici.nl ook toegankelijk: het Digitaal Wetenschapshistorisch Centrum (DWC), de Digitale Bibiotheek Nederlandse Geschiedenis (DBNG) en het Biografisch Portaal.

De site moet de favoriete startpagina worden voor professionele historici en andere belangstellenden in Nederlandse geschiedenis. Onderzoekers op het terrein van de Nederlandse geschiedenis en cultuur uit binnen- en buitenland zullen op den duur op www.historici.nl informatie over hun onderzoek, meningen en vragen kwijt kunnen. De overgang naar de nieuwe portalwebsite is goed geregeld. De links naar onderdelen van de voormalige website van Huygens ING blijven werken en leiden de bezoekers keurig naar Historici.nl.

Zie ook eerder bericht over Huygens ING op Methodiek dossier@CBG en Bronnen dossier@CBG.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten