donderdag 14 april 2011

De online Staatscourant als bron

In de digitale Staatscourant op internet is het voor de familiehistoricus goed grasduinen. Je kunt er interessante èn zeer betrouwbare informatie vinden over de meest uiteenlopende zaken, zoals echtscheidingen, faillissementen, koninklijke onderscheidingen, etc.Eric Hennekam heeft op zijn blog een korte handleiding gepubliceerd voor zoeken in de Staatscourant.

De digitale Staatscourant is te doorzoeken op de website www.overheid.nl in de database officiële bekendmakingen van het hoofdstuk overheidsinformatie. Naast de Staatscourant kan er ook gezocht worden in het Staatsblad, het Tractatenblad en Handelingen en kamerstukken van de Staten Generaal. De database start op 1 januari 1995.

5 opmerkingen:

 1. Voor de goede orde een belangrijke herinnering voor familiehistorici: gegevens van levende personen mogen zonder de toestemming van de personen zelf niet gepublicereerd worden (=Wet Bescherming Persoonsgegevens), ook al staan deze in de Staatscourant!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Terechte reactie van Bob. Onderzoeken mag, publiceren niet. Overigens wordt nog steeds het gros van de onderzoeksresultaten niet gepubliceerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, ik ben op zoek naar een artikel in de staatscourant no.218 d.d. : 8 november 1972,
  Waar kan ik die vinden. Hierin staat namelijk de oprichting van onze voetbalvereniging vermeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Digitaal beschikbaar vanaf 1 jan. 1995. De oudere jaargangen moeten op papier worden geraadpleegd. Bijv. bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Of een grotere bibliotheek bij u in de buurt.

   Verwijderen
  2. Er staat tegenwoordig veel op Delpher.nl

   Verwijderen